Kun Aallon Leipomo Oy 1930-luvulla aloitti toimintansa, taikinat vaivattiin vielä käsin ja nykysilmin katsottuna käsityön osuus olikin huomattava: leipomotyön laajamittaisempi koneellistuminen oli vielä kaukana edessäpäin. Maukkaat ja aina tuoreet tuotteet kuitenkin maistuivat tamperelaisille ja niinpä Aallon Leipomo Oy nopeasti vakiinnuttikin paikkansa tuoreiden leipien ja muiden leivonnaisten toimittajana.

Tänään Aallon Leipomo Oy toimii moderneissa tiloissa Tampereen naapurikunnassa Ylöjärvellä. Työmme perusmuoto on edelleen entinen: leivomme ruis-, ohra-, kaura- ja täysjyvävehnäjauhoista maan mainioita leipiä ja leivonnaisia – ja tottakai ilman lisäaineita. Aallon Leipomon sesonkituotteista maineikkain lienee valtavan uunin jälkilämmössä haudutettava mämmi, joka taannoisen makuraadin toimesta valittiin ”valtakunnan parhaaksi mämmiksi”.

Aallon Leipomo Oy:n asiakaskunta koostuu monen alan ja alueen toimijoista: heitä ovat muiden muassa vähittäiskauppa, suurtaloudet, kunnat, sairaalat, kahvilat ja tietenkin peruskuluttajat. Yhteisöasiakkaille leivät ja leivonnaiset toimitetaan tietenkin suoraan perille ja kuluttajia palvelemme täydellä tuotesortimentilla kahdessa myymälässä, joista toinen sijaitsee Tampereen legendaarisessa kauppahallissa ja toinen leipomon yhteydessä Ylöjärvellä. Pääasiallinen markkina-alueemme on Pirkanmaa, mutta jalansijaa on saatu jo pääkaupunkiseudultakin – laadukkaat tuotteet kun maistuvat kaikkialla.

Aallon Leipomon käyttämät raaka-aineet tulevat Ylöjärven Myllyltä, joka jauhaa paikallisten viljelijöiden kasvattamaa viljaa vuosittain noin 200 peltohehtaarin edestä. Aallon Leipomon periaatteista vankimpia onkin tiivis yhteistyö paikallisten toimijoiden kanssa – se on tervettä kotiinpäinvetoa.

Aallon Leipomon tuotteiden jälleenmyyjinä toimivat Pirkanmaalla leipomon omien myymälöiden ja useiden kahviloiden ohella mm. suuret tavaratalot kuten Stockmann ja Sokos. Myös K-ryhmän, S-ryhmän ja Tradekan myymälät kautta Pirkanmaan tarjoavat asiakkeilleen Aallon Leipomon tuotteita. Ylöjärveltä lähtöisin oleva lämmin lähileipä maistuu siis kautta maakunnan.

Go to top